Boonen kijkt vooruit naar WK in Qatar

Over ongeveer een maand verzamelen de beste renners in Doha voor de wereldkampioenschappen. Daar ligt dit jaar een grote kans voor de sprinters en klassiekerspecialisten. De wegkoers gaat over een biljartvlak parcours. Eerst krijgen de renners 151 kilometer door de woestijn voorgeschoteld, waarna er nog een lokale ronde wacht die zeven maal afgelegd moet worden. Het totaal aan kilometer komt daarmee op 257,5 kilometer. De wegen zijn bekend van de Tour of Qatar, een van de rittenkoersen vroeg in het seizoen.

Een van de renners die de wegen in Qatar goed kent is Tom Boonen. Hij won niet minder dan 22 ritten en 7 puntentruien in de oliestaat. De wereldkampioen van 2005 rijdt dit moment in Canada, waar hij deelneemt aan de Grand Prix de Quebec en Grand Prix de Montreal.

Op de persconferentie aan die koersen werd Boonen gevraagd naar het parcours van het WK. “Het wordt anders dan in februari. De temperaturen zijn anders dan in het begin van het seizoen tijdens de Tour of Qatar. Ook de wind is anders. In februari weten we welke rol de wind kan spelen, maar nu is het lastig voorspellen met 150 kilometer door de woestijn.”

Boonen is tevreden met zijn vormpeil op dit moment. Afgelopen week won hij de Brussels Cycling Classic. “Ik voel me beter dan in 2015. Toen miste ik de aanzet in de finale. Ik ben blij dat alles volgens wens verloopt en dat mijn vorm nog elke koers groeit. Dat geeft me veel vertrouwen voor de laatste koersen van het seizoen.”

Photo credit: ©Tim De Waele