Martin klimt in klassement Vuelta a la Comunitat Valenciana

De renners van het Quick-Step Floors Cycling Team waren erg actief tijdens de voorlaatste etappe van Segorbe naar Llucena over 180 kilometer. Onderweg wachtten 5 gecategoriseerde klimmen en 4000 hoogtemeters. Laurens De Plus en Belgisch kampioen Philippe Gilbert boekten samen met 3 andere renners een plaatsje in de vlucht van de dag. Zij reden bijna 5 minuten weg van het peloton.

Ondanks de inspanningen van de vluchters werden ze aan de voet van de Mas de la Costa ingerekend. De Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) was de eerste die een aanval waagde op de zware slotklim met uitschieters naar 21%. Quintana won de rit voor Merhawi Kudus (Dimension Data) en Amaro Antunes (FC Porto) en pakte daarmee de leiderstrui.

Quick-Step Floors renner Daniel Martin rolde als 6e over de streep na de zware etappe. Hij sprong daardoor naar een 5e stek in het algemene klassement. Ploegmaat David de la Cruz staat 7e en is daarmee de eerste Spanjaard in het klassement.  Philippe Gilbert draagt na vandaag de oranje trui als leider van het ‘combinada’ klassement.

Photo credit: ©Tim De Waele