Chavanel en ploeg tonen zich andermaal in De Panne

Andy Cappelle – vorig jaar nog in dienst van het Quick-Step Cycling Team – was de laatste van de vluchters die ingerekend werd op 11 kilometer van de streep. Het peloton maakte zich daarna klaar voor de massasprint. Francesco Chicchi werd door de ploeg uitgespeeld als troefkaart en zat in derde positie van de sprinttrein. Op 5 kilometer van de finish liet Omega Pharma – quick-Step Cycling Team het werk door andere ploegen opknappen. Helaas was de organisatie zoek en verloor Chicchi zijn goede positie in het klassement. Hij eindigde uiteindelijk als 13e.

Chavanel, die vandaag als 55e eindigde, is in het algemene klassement de beste renner van het Omega Pharma – Quick-Step Cycling Team op een 21e plaats. Hij staat slechts 6 seconden achter op de leider.