Viviani tweede in Zero Race Melbourne

De Zero Race Melbourne werd verreden op het Formule 1 circuit van Albert Park. De renners legden 22 ronden van 5,6 kilometer af. Onderweg waren er enkele tussensprints. In de eerste ronde reed een groep van 8 renners weg, waaronder het Quick-Step Floors duo Eros Capecchi en Enric Mas. Het peloton reageerde direct en haalde de vluchters terug.

George Bennett (LottoNL-Jumbo), Owain Doull (Team Sky), Nathan Earle (Israel Cycling Academy), Jose Goncalves (Katusha-Alpecin), Chad Haga (Team Sunweb) en Peter Koning (Aqua Blue Sport) kregen wel ruimte van het peloton. Zij reden een voorsprong van 50 seconden bij elkaar, maar werden op 2 kilometer van de streep ingerekend.

Quick-Step Floors werkte in de slotfase hard voor Viviani. De Italiaan lanceerde zijn sprint aan de rechterkant van de weg en leek op weg naar de zege. In de laatste meters werd hij echter voorbij gestoken door Sam Bennett (Bora-hansgrohe). Met een 2e plaats op zak trekt Viviani met vertrouwen richting de Cadel Evans Road Race van komende zondag.

Photo credit: ©Tim De Waele/ Getty Images