Bandiera en Kwiatkowski vallen aan in GP Pino Cerami

Kwiatkowski was in de tweede helft van de koers betrokken bij een vlucht van 19 renners, maar die werd snel weer terug gehaald. Bandiera viel aan met iets meer dan 22 kilometer te gaan. Marco Marcato (Vacansoleil) beet zich vast in zijn wiel en de beide Italianen liepen uit naar 15 seconden voorsprong op 13 kilometer van de streep. Elia Favalli van Farnese-Vini voegde zich even later nog bij de 2 koplopers. Het trio bleef voorop totdat Marcato op 3 kilometer van de streep een aanval plaatste. Het peloton had ondertussen de achtervolging op touw gezet.

Zij haalden Bandiera en Favalli bij in de voorlaatste kilometer. In de slotkilometer ging Gaetan Bille (Lotto - Belisol Team) ervandoor in achtervolging op Marcato. Hij haalde de Italiaan bij en liet hem ook meteen ter plaatse. Het peloton zat hem op de hielen, maar haalde Bille niet meer bij. De neoprof pakte zo een knappe zege.Gerald Ciolek was op een 29e plaats de eerste renner van het Omega Pharma – Quick-Step Cycling Team.