Pais Vasco: Regen teistert het peloton

Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team renner Tony Martin finishte in een selecte groep die op 23 seconden van ritwinnaar Joaquin Rodriguez (Katusha Team) en de nummers 2 en 3 Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) en Robert Kiserlovski (Astana Pro Team) binnen kwam. Martin eindigde als 22e in deze rit nadat hij eerder stevig werkte in de achtervolgign op de eenzame vluchter Kiserlovski die er op 30 kilometer van de streep vandoor ging.

Sanchez en Rodriguez wisten de eenzame leider nog bij te halen in de laatste 2 kilometer. Martin streed ondertussen met de andere renners voor een ereplaats. In het klassemen staat Martin nu op een 17e plaats, 56 seconden achter leider Rodriguez. Morgen wordt deze rittenkoers afgesloten met een tijdrit over 18 kilometer.