Suisse: Gesloten spoorwegovergang kan massasprint niet voorkomen

Met minder dan 56 kilometer te gaan werd een groot gedeelte van het peloton gestopt door een gesloten spoorweg overgaan. Een kleine groep renners – voornamelijk van Orica-GreenEDGE en Movistar – kon hun weg vervolgen. Een wedstrijdcommissaris greep in en sommeerde de kleine groep renners te stoppen. De vluchters liepen ondertussen uit naar een voorsprong van 8,5 minuten, maar het peloton haalde daar meteen 1,5 minuten af binnen 10 kilometer.

Michael Morkov (Saxo Bank) en Guillaume Bonnafond (Ag2R - La Mondiale) bleven in de laatste kilometers over van de vroege vlucht, Jonas Van Genechten (Lotto-Belisol) had zijn eerdere vluchtmakkers moeten laten gaan op de Frienisberg. De 2 overgebleven vluchters werd in de laatste honderden meters ingerekend. Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) won vervolgens de massasprint voor Baden Cooke (Orica-GreenEDGE) en Ben Swift (Sky ProCycling).

Zdenek Stybar was de eerste renner van het Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team op een 26e plaats. Levi Leipheimer blijft na vandaag 13e in het klassement.