Onze ploeg probeerde de eerste van twee Canadese koersen te kleuren.

Voor de tweede keer binnen een week was Luke Lamperti dichtbij een top-10 notering in een World Tour koers. Na een 13e plaats in de BEMER Cyclassics op zondag was de neo-prof dit keer de beste Soudal Quick-Step renner in Canada.

De Grand Prix Cycliste de Quebec werd gekleurd door een kopgroep van vijf renners. Die groep bleef voorop tot in de voorlaatste ronde. Gil Gelders toonde zich in het laatste koersuur met een aanval, maar werd vrij vlot weer ingerekend. In de laatste kilometers was het Julian Alaphilippe die versnelde. Daardoor ontstond een kopgroep van zes renners, maar in de slotkilometer liep alles toch weer samen en moest een sprint de beslissing brengen.

Op de oplopende finish was het Michael Matthews (Jayco-AlUla) die de zege greep. De 21-jarige Lamperti gaf alles en kwam als elfde over de meet in Quebec. “Het was een mooie koers en ik heb ervan genoten. Het was vergelijkbaar met een criterium in de Verenigde Staten, alleen dan 200 kilometer lang en met een World Tour peloton aan de start. We reden goed als ploeg, vooral de laatste vier ronden. Julian viel aan op de klim en toen hij werd ingerekend kwam ik terug met een tweede groep. Ik had nog iets meer nodig in de sprint, maar gaf alles wat ik had en kijk uit naar zondag”, sprak Luke na de koers.

Photo credit: ©Alex Broadway / Getty Images