Grand Prix Cycliste de Montreal: trio blijft weg

Nadat het peloton een eerdere vlucht had bijgehaald bleef het aanvallen regenen op het 12,1 kilometer lange parcours. Elke ronde bevatte enkele klimmetjes, waardoor het peloton stilaan kleiner en kleiner werd. Een groep van 20 renners bleef uiteindelijk over. Het Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team miste de beslissende slag en kon zich niet mengen in de strijd om de prijzen.

Alexander Kolobnev (Katusha Team) viel in de slotkilometers aan. Moreno Moser (Liquigas-Cannondale) en Lars Petter Nordhaug (Team Sky ProCycling) sprongen mee. Het drietal bleef voorop en mocht sprinten voor de winst. Kolobnev zette als eerste aan, maar werd voorbij gestreefd door Moser. Nordhaug timede zijn inspanning nog iets beter, passeerde Moser en Kolobnev en won zo de koers in Montreal.

Dries Devenyns was op een 44e plaats de eerste OPQS-renner.