Tour de San Luis: Kwiatkowski 20e op Mirador del Sol

Een kopgroep van 5 renners kleurde de etappe. Het peloton zette de achtervolging in en haalde de vluchters net voor de slotklim bij. Team Saxobank - Tinkoff nam het commando om hun kopman Alberto Contador vooraan af te zetten. Op de zware Mirador del Sol dunde de eerste groep snel uit. Met nog 3 kilometer te gaan plaatste Contador een aanval. De Spanjaard kwam even alleen voorop te rijden, maar werd in de slotkilometer bijgehaald door leider Ricardo Diaz. Contador slaagde er wel in om de ritzege binnen te halen. Diaz werd 2e en verstevigde daarmee de leiding in het klassement.

Kwiatkowski gaf alles wat hij had en verloor slechts 1 minuut en 15 seconden op Contador. Hij eindigde daarmee als 20e, net voor zijn ploegmaat Pieter Serry. Kwiatkowski verloor enkele plaatsen in het klassement. Met nog een etappe te gaan staat hij 12e in het klassement. Morgen staat de laatste rit van San Luis naar Juan Koslay (154,7 kilometer) op het programma.