Volta ao Algarve: Kwiatkowski en Martin eindigen vooraan in 3e rit

OPQS leidde het peloton in aanloop naar de slotklim. Michal Kwiatkowski en Tony Martin slaagden erin bij de selecte eerste groep te blijven. Kwiatkowski eindigde als 10e op 12 seconden van Henao. Martin eindigde als 11e op 18 seconden. Sylvain Chavanel liet zich eerder in de rit opmerken. De Fransman maakte deel uit van een vroege kopgroep van 10 renners, die gaandeweg de rit werd uitgedund naar 5 renners..

“Het was vandaag echt zwaar. Alleen de sterkste mannen in koers overleefden en gelukkig zaten Tony en Michal daar bij. De gaten tussen onze twee mannen en de top van het klassement is niet groot. Michal pakte nog 3 bonificatieseconden bij en tussensprint. Chavanel deed een prima job in de vluchtgroep. Ze werkten onderling echter niet goed samen en Chava had in het begin moeite om het gat te slaan.”

“Nu we in een goede positie staan willen we proberen deze koers te winnen. De tijdrit is lang en lastig, wat perfect is voor onze mannen. Zoals gewoonlijk zijn er veel concurrenten. Vooral Westra, die een goede tijdrijder is. Vorig jaar was hij ook sterk in het begin van het seizoen. Morgenochtend gaan we verkennen en daarna is het alles geven om een goed resultaat neer te zetten.